Wie is Sonja Vanstraelen?

Sonja Vanstraelen is de drijvende kracht achter Sovan.

 

Ik ben een 50’er, moeder van 2 kinderen en sta al 30 jaar in het onderwijs als leraar en zorgcoördinator. In mijn vrije tijd ben ik naast lezen en wandelen ook graag creatief bezig.

 

In het onderwijs stond ik vooral tussen jongeren van 12 tot 18 jaar; ook gaf ik les in het volwassenenonderwijs en verzorgde ik taalkampen voor kleuters. Een hele periode ondersteunde ik enkele jongeren met een auditieve beperking.

 

Al vlug stelde ik vast dat er bij veel van deze mensen een enorme nood was aan een luisterend oor. Als jongeren ‘probleemgedrag’ vertoonden, ging ik op zoek naar het waarom hiervan. Uiteindelijk bleek vaak dat achter ‘storend’ gedrag een ‘triest’ verhaal schuilgaat.

 

Ondertussen volgde ik allerlei alternatieve opleidingen: Eigen meesterschap, Ontmoet je Hoger Zelf, Encausting Art, Alfa-training, Bachbloesems, Chakra’s, Alleen inzicht in jezelf geneest, Reiki I ,II, III, Voetreflexologie, Metamorfosemassage…

 

Later vervolledigde ik mijn opleiding met counseling, de specialisatie counseling en coaching aan het CIVAS – instituut te Heerlen.

 

Om deze bagage te toetsen aan de werkelijkheid kon ik een bedrijfsstage lopen op de kinderafdeling van het psychiatrisch ziekenhuis te Sint-Truiden.

 

Sinds 2008 werd ik aangesteld als zorgcoördinator in een middelbare school. Ook hier volgde ik weer verschillende kortlopende opleidingen voor zoals: contextuele begeleiding, omgaan met agressie, handelingsgericht werken.

 

Bij Sovan kan je terecht voor: